Istuta puita kanssamme

osallistu ilmastotoimiin ja myrkkyjen vähentämiseen

Anticimex panostaa toiminnassaan kestävään kehitykseen ja yksi keskeisistä painopisteistämme on hiilidioksidipäästöjen vähentäminen. Tehostaaksemme tavoitteen toteutumista olemme sitoutuneet istuttamaan yhden puuntaimen jokaista uutta, sopimusasiakkaallemme tehtyä Anticimex Smart -asennusta kohden. Kampanjalla haluamme kannustaa asiakkaitamme valitsemaan torjuntaan täysin myrkyttömän vaihtoehdon sekä tekemään yhdessä konkreettisen ilmastoteon. 

istutapuita-taimimerkki-transparent-01-1

Yhteistyössä Istutapuita.fi

Puiden istuttaminen on helppo ja selkeä tapa osallistua ilmastotyöhön. Toimimme yhteistyössä kotimaisen Istutapuita.fi kanssa.

Kuivatettu suoalue istutusten kohteena

Männyn taimet istutetaan turvetuotannosta poistetulle ja kuivatulle suoalueelle Suomessa. Istutuksia tehdään alkukesästä, jolloin on niille kasvukauden mukaan otollisin aika. Vanhoilla suonpohjilla turvemaa hajoaa hitaasti ja vapauttaa ilmaan jatkuvasti hiilidioksidia. Suoalueiden metsittämisen avulla saadaan hiilidioksidin vapautumisen lisäksi estettyä metaanin ja mahdollisesti dityppioksidin vapautumista.

Myrkyttömyyden edelläkävijä

Anticimex Smart

Modernina tuholaistorjuntayrityksenä ja alan suunnannäyttäjänä haluamme kannustaa asiakkaitamme osallistumaan muutokseen ja valitsemaan torjuntaan täysin myrkyttömän vaihtoehdon, Anticimex Smartin.

Anticimex Smart on IoT-pohjainen ja 100% myrkytön tuholaistorjuntapalvelu. Smart rakentuu älyloukkujen, kameroiden ja sensoreiden ympärivuorokautiseen valvontaan ja torjuntaan ja  mahdollistaa asiakkaidemme tuhoeläinriskien selkeän minimoinnin ja ongelmien juurisyiden selvittämisen – ympäristöystävällisesti. 

Jokainen Smart-loukku vähentää myrkkyjen käyttöä keskimäärin 0,5 kg/vuosi.

anticimex-smart-box
Anticimex_istutapuita

Kotimaista puiden istutusta

Anticimex on loppuvuodesta 2021 alkaen sitoutunut istuttamaan puun jokaista Anticimex Smart -asennusta kohden.

Ensimmäinen puiden istutukset tehtiin kesällä 2022 käytöstä poistetulle turvesuolle Tuulisuolle, Vaalaan. Vuonna 2023 istutusten kohteena oli vuorostaan Kohiseva Sonkajärvellä. Seuraavat puiden istutukset tehdään jälleen kesällä 2024. 

Päästölähteestä hiilinieluksi

Hiilinielun ensimmäisenä tavoitteena on saada kasvava puusto, joka sitoo hiiltä ja siten kompensoi jäännösturpeen hiilidioksidipäästöjä. Metsitys sitoo onnistuessaan hiiltä niin runsaasti, että sillä voidaan kompensoida muualla aiheutettuja päästöjä.

Tutkimusten mukaan jokainen istutettu puu sitoo hiilidioksidia n. 600 kg elinkaarensa aikana.

Lue lisää

hilinielu_manty

Haluatko kuulla lisää?

Oletko kiinnostunut kuulemaan enemmän Anticimex Smart -palvelusta ja kuinka sinunkin yrityksesi kannattaa siirtyä tuholaistorjunnassa 2020-luvulle? Tutustu Anticimexin kestävän kehityksen toimenpiteisiin sivuillamme ja ota yhteyttä!

Ota yhteyttä

 

Asiakaspalvelu p. 0207 495 706