Istuta puita kanssamme

osallistu ilmastotoimiin ja myrkkyjen vähentämiseen

Anticimex panostaa toiminnassaan kestävään kehitykseen ja yksi keskeisistä painopisteistämme on hiilidioksidipäästöjen vähentäminen. Tavoitteenamme on saavuttaa 15 prosentin vähennys omistamistamme tai hallitsemistamme lähteistä peräisin olevien suorien CO2e-päästöjen määrässä vuosina 2018–2025. Vähentäminen on hyvällä mallilla, mutta etsimme jatkuvasti keinoja tehostaa ja edistää tavoitetta vielä enemmän.

Loppuvuodesta 2021 alkaen olemme sitoutuneet istuttamaan puun jokaista asiakkaallemme asennettua Anticimex Smart -laitetta kohden. Anticimex Smart on täysin myrkytön ja digitaalinen tuholaistorjuntapalvelu. Ensimmäisen kampanjavuoden aikana keräsimme ja istutimme menestyksekkäästi n. 2000 puuta. Seuraavat istutukset tehdään kesällä 2023.

istutapuita-taimimerkki-transparent-01-1

Yhteistyössä Istutapuita.fi

Puiden istuttaminen on helppo ja selkeä tapa osallistua ilmastotyöhön. Toimimme yhteistyössä Istutapuita.fi kanssa, jolloin jokainen käyttöön otettu Smart-laite muuntuu istutetuksi männyntaimeksi. 

Anticimex_istutapuita

Ensimmäiset puiden istutukset tehty

Kesäkuussa 2022 istutettiin ensimmäiset Anticimexin kerryttämät puuntaimet käytöstä poistetulle turvesuolle Tuulisuolle, Vaalan kuntaan. Lue koko uutinen vuoden 2022 istutuksista sivuiltamme: https://www.anticimex.fi/uutiset/kerasimme-vuoden-aikana-lahes-2000-istutettavaa-puuta

Myrkyttömyyden edelläkävijä

Anticimex Smart

Käytämme torjunnassa etenevässä määrin älykkäitä ja dataa hyödyntäviä Smart-laitteita. Anticimex Smart on IoT-pohjainen ja 100% myrkytön tuholaistorjuntapalvelu. Sähköllä toimivat älyloukut yhdessä jatkuvan valvonta-, reagointi- ja raportointijärjestelmämme kanssa mahdollistavat asiakkaidemme tuhoeläinriskien selkeän minimoinnin - ympäristöystävällisesti. Jokainen Smart-loukku vähentää myrkkyjen käyttöä keskimäärin 0,5 kg/vuosi.

Modernina tuholaistorjuntayrityksenä ja alan suunnannäyttäjänä haluamme kannustaa asiakkaitamme osallistumaan muutokseen ja valitsemaan torjuntaan täysin myrkyttömän vaihtoehdon.

anticimex-smart-box
Tuulisuo_Istutapuita_2

Kuivatettu suoalue istutusten kohteena

Männyntaimenet istutetaan turvetuotannosta poistuneelle ja kuivatulle Tuulisuon suoalueelle. Istutuksia tehdään alkukesästä, jolloin on niille kasvukauden mukaan otollisin aika. Vanhoilla suonpohjilla turvemaa hajoaa hitaasti ja vapauttaa ilmaan jatkuvasti hiilidioksidia. Suoalueiden metsittämisen avulla saadaan hiilidioksidin (CO2) vapautumisen lisäksi estettyä metaanin ja mahdollisesti dityppioksidin vapautumista.

Päästölähteestä hiilinieluksi

Hiilinielun ensimmäisenä tavoitteena on saada kasvava puusto, joka sitoo hiiltä ja siten kompensoi jäännösturpeen hiilidioksidipäästöjä. Metsitys sitoo onnistuessaan hiiltä niin runsaasti, että sillä voidaan kompensoida muualla aiheutettuja hiilipäästöjä.

Tutkimusten mukaan jokainen istutettu puu sitoo hiilidioksidia n. 600 kg elinkaarensa aikana.

Lue lisää

hilinielu_manty

Haluatko kuulla lisää?

Oletko kiinnostunut kuulemaan enemmän Anticimex Smart -palvelusta ja kuinka sinunkin yrityksesi kannattaa siirtyä tuholaistorjunnassa 2020-luvulle?

Ota yhteyttä

 

Lue myös lisää Anticimexin kestävän kehityksen toimenpiteistä sivuillamme.

Asiakaspalvelu p. 0207 495 706